Kdy je vhodný čas myslet na pečení vánočního cukroví?

Jako každý rok se Vánoce kvapem blíží. Stačí otevřít noviny, které jsou plné vánočních reklam nebo nahlédnout do vánoční výlohy obchodu. Tyto vnější faktory, které nepřímo vnímáme nám napovídají, že bychom se měli připravovat na vánoční chvilky v teple rodinného krbu. Jak už bývá tradicí, k Vánocům patří i cukrovinky a mnoho hospodyněk si každý rok klade otázku, kdy je ten pravý čas začít s pečením.

Vánoční čas je spojený s přípravami na vánoční svátky, které by měly být klidné a pohodové. Skutečnost je ale jiná. Posledních pár dní před štědrovečerní večeří, je největší shon se sháněním dárečků a jejich balení, dozdobování veškeré vánoční výzdoby a zoufalé pokusy pletení vánočky. Nenechávejte vše na poslední chvíli a začněte plánovat alespoň šest týdnu před Vánoci, ať si můžete užít adventní čas lahodným cukrovím, které vám provoní celý dům.

Nejpozději s první adventní svíčkou byste měli mít promyšleno, kolik druhů cukroví budete péct. Právě suché cukroví je pro toto období ideální. Inspirovat se můžete vanilkovými rohlíčky, pracny, perníčky, případně světlým a tmavým lineckým cukrovím, které později slepíte marmeládou nebo krémovou náplní. Druhá adventní svíčka navodí atmosféru intenzivního pečení a mikulášské doby. Začít můžete s pečením s ořechovými a kokosovými kousky cukroví. Dolepujte cukroví marmeládou. Plynule týden uteče a než se nadějete zapalujete třetí svíčku. Právě teď je ten správný čas na cukrovinky bílkové povahy, respektive na kokosky, pusinky nebo laskonky. Poslední dny před očekávaným a radostným večerem je čas na nepečené cukroví.

Díky správnému načasování všech povinností si užijete vánoční svátky naplno. Mějte nohy na zemi a hlavu v oblacích!