Itálie
Tiramisu jako symbol italské elegance a jednoduchosti.
Tento vrstvený dezert, který pochází z oblasti Benátska, kde byl poprvé servírován v 60. letech 20. století. Tiramisu nádherně kombinuje jemnost mascarpone, hořkost espressa a sladkost cukru a je ideální po slavnostní večeři nebo romantickém posezení, taktéž se skvěle hodí k dobře vychlazenému vínu nebo likéru. Kvůli obsaženému sýru mascarpone ho lze řadit k jednomu z nejtučnějších dezertů vůbec.
Tiramisu je snadné na přípravu a nevyžaduje pečení. Připravíte si silnou kávu, kterou lze dochutit amarettem. Žloutky vyšleháte s cukrem, přidáte mascarpone, a nakonec lehce vmícháte sníh z bílků. Piškoty krátce namočíte do kávy a kladete do formy. Prokládáte vrstvami krému, zakončíte krémem a dáte na několik hodin do lednice. Před podáváním posypete kakaem😊
TIP: Použijte pravé italské piškoty savoiardi, které se perfektně nasáknou kávou. Dezert nechte odpočinout v lednici alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.