TIP AMYLONKY: skořicové hvězdičky můžete použít jako netradiční vánoční cukroví.
Postup vaření
Z rozváleného listového těsta na 2-3 mm si vykrájíme kolečka v průměru cca 7 cm. Kolečka dáme na plechy vyložený pečícím papírem.
Jablka nakrájíme na plátky, ze kterých vykrájíme hvězdičky. Hvězdičky vložíme na rozpálenou pánev, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem Amylon.
Po chvilce obrátíme a přidáme čajovou lžičku másla. Opět posypeme oběma cukry.
Až bude cukr dostatečně zkaramelizován, hvězdičky vyjmeme z pánve a jednotlivě položíme na připravená kolečka z listového těsta.
Dáme vše zapéct do rozpálené trouby cca na 180 °C.
Po 10 minutách pečení potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dalších 10 minut dozlatova.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.