Seitan kuličky s rajčatovou omáčkou

Seitan kuličky s rajčatovou omáčkou

Vyzkoušejte něco nového... 

Čas vaření

45 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

    • BIO Seitan instant Amylon 120 g,
    • 1 středně velká uvařená brambora,
    • 100 g vařených fazolí, 
    • 1 středně velká cibule,
    • 5 stroužků česneku,
    • 2 polévkové lžíce sójové omáčky,
    • 120 ml zeleninového vývaru,
    • 2 čajové lžičky papriky,
    • 2 čajové lžičky sušeného oregana,
    • 2 čajové lžičky sušené bazalky,
    • 10 g sušeného droždí,
    • 250 ml rajčatové passaty,
    • sůl, pepř,
    • olivový olej na smažení,
    • hladkolistá petržel na ozdobu.

Postup vaření

  1. Bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte. Poté ji rozmačkejte na kaši a nechte vychladnout.
  2. Rozehřejte si troubu na 200 °C.
  3. Mezitím si v mixéru smíchejte fazole, čtvrtku cibule nakrájenou na kostičky, 3 prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a vývar. Vše rozmixujte do hladka.
  4. Do misky vysypte obsah sáčku BIO instantního seitanu Amylon. Přidejte papriku, oregano, bazalku, droždí a rozmačkanou bramboru. Dále přilijte tekutou směs z mixéru. Vše pečlivě promíchejte a vytvořte hmotu.
  5. Z vytvořené hmoty udělejte kuličky a pečte na pečícím papíře v předehřáté troubě cca 20 minut. Po 10 minutách kuličky obraťte.
  6. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm na kostičky nakrájený zbytek cibule a 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Přidejte passatu, dle chuti osolte a opepřete. Nechte prohřát a přidejte seitanové kuličky. Nakonec posypte nakrájenou petrželkou.