Domácí perník

Domácí perník

Poctivá klasika ...

 

 

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO kypřicí prášek do perníku bez lepku 18 g,

    • 400 g hladké mouky
    • 100 - 150 g cukru
    • 1 lžíci kakaa
    • 1 sáček BIO kypřicího prášeku do perníku bez fosfátů a bez lepku Amylon 
    • 100 ml oleje
    • 400 ml mléka
    • 1-2 vejce (lze nahradit 3 - 4 lžičkami chia semínek)

    Tip Amylonky: Pšeničnou mouku můžete nahradit z 1/2 moukou celozrnnou žitnou nebo špaldovou

Postup vaření

  1. Do nádoby nasypeme mouku, cukr, kakao a kypřicí prášek do perníku. Vše dobře promícháme.
  2. Přidáme olej nebo jiný rostlinný tuk a přilijeme mléko, ve kterém rozšleháme vejce. Vše důkladně promícháme.
  3. Těsto nalijeme na vymaštěný, moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.