Masopustní koblížky

Masopustní koblížky

Povidla nebo mák? 

Čas vaření

2 hodiny

Přísady

Nakupte u nás ingredience: ,

    Těsto:

    • 600 g hladké mouky
    • 250 -300 ml mléka
    • 2 kostky cukru 
    • 60 g kvasnic
    • 6 žloutků
    • 80 g cukru
    • 2 sáčky BIO citronového cukru Amylon
    • 80 g rozpuštěného másla
    • 2 špetky soli
    • 3 lžíce rumu
    • sůl
    • olej na smažení

     

    Náplň:

    • Povidla 
    • Maková náplň 

     

Postup vaření

  1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a ostatní suroviny. Necháme v teple vykynout.
  2. Po vykynutí tvoříme přibližně stejně velké kousky, ze kterých prsty vytvoříme placičky.
  3. Na každý kousek dáme povidla nebo mák a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
  4. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran.