Dýňová omáčka

Dýňová omáčka

Skvěle se hodí k našemu BIO seitanu a BIO špaldovým knedlíkům s celozrnnými pukanci... Vyzkoušejte sami! 

Čas vaření

20 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

    • ½ dýně Hokaido
    • 1 větší cibule
    • 1 l zeleninového vývaru
    • Olivový olej na smažení
    • Sójová smetana na dochucení
    • Sůl

Postup vaření

  1. Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli nasekáme nadrobno.
  2. V hlubším hrnci s nepřilnavým povrchem na rozehřátém oleji opečeme cibuli dozlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni, chvíli opékáme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a vaříme na středním plamenu cca 10 – 15 minut. Pokud máte pocit, že se zelenina začíná připalovat, opatrně přilijte trochu horké vody nebo vývaru.
  3. Když se dýně uvaří do měkka, rozmixujeme jí tyčovým mixérem a dochutíme sójovou omáčkou. Dle chuti osolíme.
  4. Tato omáčka se skvěle hodí k našemu BIO seitanu a BIO celozrnným knedlíkům se špaldovými pukanci.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.