Perníkový puding s karamelizovanými jablky

Perníkový puding s karamelizovanými jablky

Podzim trochu jinak... Vyzkoušejte sami!

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Skořicový cukr 20 g, Puding perníkový Exclusive 40 g,

    3 velká jablka,

    3 lžíce cukru krupice,

    šťáva z jednoho citrónu,

    1 perníkový puding Exclusive Amylon,

    1/2 l mléka,

    30 g másla,

    1 skořicový cukr Amylon.

Postup vaření

  1. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na stejnoměrné kousky.
  2. Kousky jablíček vložíme na pánev s nepřilnavým dnem a přidáme máslo, lžíci cukru, citronovou šťávu a na mírném ohni zahřejeme jablíčka, dokud nezkaramelizují.
  3. Pak si dle návodu připravíme puding z mléka, 1 perníkového pudingu Exclusive a 2 lžic krupicového cukru a vše za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme cca 3 minuty do zhoustnutí.
  4. Karamelová jablíčka rozdělíme do misek a zalijeme uvařeným perníkovým pudingem.
  5. Povrch mističek zasypeme skořicovým cukrem a vše necháme vychladit v lednici.