Skořicové rohlíčky

Lahodné rohlíčky vonící po skořici provoní místnost a udělá báječnou atmosféru.

60 minutstředně těžkésladké

Suroviny


hladká mouka250 g
máslo170 g
zakysaná smetana120 g
meruňková marmeláda150 g
bílá čokoláda100 g
vejce na potření1
Skořicový cukr Amylon na posypání2 balíčky

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklé máslo a zakysanou smetanu zpracujeme v hladké těsto.
  2. Těsto dáme na 30 minut do chladničky. Poté jej rovnoměrně rozválíme v kulatý plát.
  3. Rádýlkem kulatý plát rozdělíme na trojúhelníčky.
  4. Na širší stranu každého trojúhelníčku naneseme trochu marmelády a posypeme nadrobno nasekanou bílou čokoládou a motáme rozděleny plát z vnější části do vnitřní.
  5. Vytvarujeme rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Rohlíčky potřeme vajíčkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme do zlatova.