Pudingový trifle

Sladká osvěžující tečka dne či skvělý dezert pro návštěvy.

30 minutsnadnésladké

Suroviny


malé piškotky120 g
griotka200 ml
mascarpone250 g
Vanilkový cukr Amylon1 balíček
čerstvé borůvky125 g
čerstvé maliny125 g
banán1
Vanilkový puding Amylon1 balíček
mléko0,5 l
krupicový cukr2 lžíce
smetana ke šlehání 33 %250 ml
nasekané mandle na ozdobu

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty naskládáme na dno pohárů a přidáme dvě lžíce griotky (či jiný alkohol např. sherry suché).
  2. Nakrájíme banán na kolečka a naskládáme na piškotky. Ušleháme si mascarpone s vanilkovým cukrem a dáme vrstvu na piškoty s banány. Pokračujeme vrstvou ovoce, které nasypeme na vrstvu mascarpone v poháru.
  3. Pak si připravíme puding z mléka, pudingu Amylon, krupicového cukru. Část horkého pudingu nalejeme na ovoce. Pokračujeme další vrstvou piškotků, ušlehaného mascarpone s vanilkovým cukrem, ovocem a opět zalejeme pudingem.
  4. Pokračujeme další vrstvou piškotků, ušlehaného mascarpone s vanilkovým cukrem, ovocem a opět zalejeme pudingem.
  5. Pudingový trifle uložíme na 1–2 hodiny do chladničky. Před servírováním ozdobíme vyšlehanou smetanou a dozdobíme zbylým ovocem a nasekanými mandlemi.