Pudingový trifle

Pudingový trifle

Sladká tečka dne...

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Puding s příchutí banán – přírodní aroma 37 g, Puding s příchutí citron – přírodní aroma 37 g, Puding s příchutí vanilka - přírodní aroma 37 g, Puding s příchutí malina – přírodní barvivo 37g, Puding s příchutí jahoda – přírodní barvivo 37 g, Cukr vanilkový 8 g, ,

    120 g malých piškotků
    200 ml griotky
    250 g mascarpone
    1 ks vanilkový cukr Amylon
    125 g čerstvých borůvek
    125 g čerstvých malin
    1 banán
    1 ks vanilkový puding Amylon
    0,5 l mléka
    2 lžíce krupicového cukru
    nasekané mandle na ozdobu
    250 ml smetany ke šlehání 33 %

Postup vaření

  1. Piškoty naskládáme na dno pohárů a přidáme dvě lžíce griotky (či jiný alkohol např. sherry suché).
  2. Nakrájíme banán na kolečka a naskládáme na piškotky. Ušleháme si mascarpone s vanilkovým cukrem a dáme vrstvu na piškoty s banány. Pokračujeme vrstvou ovoce, které nasypeme na vrstvu mascarpone v poháru.
  3. Pak si připravíme puding z mléka, pudingu Amylon, krupicového cukru. Část horkého pudingu nalejeme na ovoce. Pokračujeme další vrstvou piškotků, ušlehaného mascarpone s vanilkovým cukrem, ovocem a opět zalejeme pudingem.
  4. Pokračujeme další vrstvou piškotků, ušlehaného mascarpone s vanilkovým cukrem, ovocem a opět zalejeme pudingem.
  5. Pudingový trifle uložíme na 1–2 hodiny do chladničky. Před servírováním ozdobíme vyšlehanou smetanou a dozdobíme zbylým ovocem a nasekanými mandlemi.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.