Cukr utřeme se 2 vejci, medem a změklým máslem, či jiným tukem na pečení.
Přidáme mouku smíchanou se sodou a perníkovými pudinky v prášku (nevaříme).
Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme ½-1 hodinu odpočinout v lednici.
Odložené těsto rozválíme na silnější plát (podle potřeby podsypeme moukou) a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 6-8 minut. Upečené perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.