Nejdříve začneme zeleninovými koulemi.
Mraženou zeleninu (250 g) propláchneme teplou vodou, lehce rozmixujeme a dáme do nádoby.
Přisypeme obsah sáčku Vege burgeru, přilijeme 30 - 50 ml studené vody a 1/2 - 1 lžíci olivového oleje.
Směs dobře promícháme a následně vyválíme stejnoměrné koule.
Rajčatová omáčka:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na olivovém oleji.
Až začne zlátnout, přidáme na plátky nakrájený česnek a restujeme další 3 minuty.
Osolíme, opepříme, přidáme tymián a chvíli povaříme.
Mezitím na rozpáleném oleji ze všech stran opékáme zeleninové koule.
Opečené koule podáváme s rajčatovou omáčkou a těstovinami, případně bramborovou kaší.