Mandlový koláč s panna cottou a jahodovým šampusem

Mandlový koláč s panna cottou a jahodovým šampusem

Panna cotta a osvěžující želé k sobě skvěle ladí.

Čas vaření

40 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar bez lepku vegan 10 g,

    Na těsto:

    100 g mandlí

    160 g hladké mouky (pro bezlepkovou variantu lze použít bezlepkovou směs)

    50 g moučkového cukru

    110 g másla pokojové teploty

    špetka soli

    20–30 ml studené vody

     

     

    Na Panna cottu:

    500 ml smetany ke šlehání

    ½ sáčku Bio Agar Amylon bez lepku

    1 vanilkový cukr Amylon

    2 lžíce cukru

     

    Na želé:

    ½ sáčku Bio Agar Amylon bez lepku

    500 ml jahodového šampusu

Postup vaření

  1. Troubu předehřejeme na 180°C Mandle spaříme, oloupeme a rozmixujeme najemno v robotu. Smícháme všechny suroviny a vypracujeme vláčné těsto.
  2. Těsto vymačkáme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a zatížíme fazolemi na pečení. Pečeme cca 15 minut Potom vyjmeme pečící papír s fazolemi a 10 minut pečeme dozlatova.
  3. Na panna cottu: Nalijeme do hrnce smetanu a přisypeme Agar s cukry. Vaříme dle návodu na Agaru 3 minuty. Necháme mírně zchladnout a vlijeme do připraveného koláče. Dáme ztuhnout do ledničky.
  4. Na želé: Jahodový šampus vlijeme do hrnce, přidáme Agar a vaříme dle návodu 3 minuty. Na pannacottový koláč si můžeme poklást ovoce dle vlastního výběru a opatrně (nejlépe přes lžíci) zalijeme lehce zchladlým agar želé. Necháme chvilku ztuhnout.