Kiwi dort Brčálník od Amylonky

Kiwi dort Brčálník od Amylonky

Čas vaření

40 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,

Postup vaření

  1. Těsto: Sušenky si rozmixujeme v mixéru nebo nadrtíme pod utěrkou válečkem. Jemnou sypkou směs propracujeme s rozehřátým máslem. Drobenku rozložíme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Vrstvu rovnoměrně upěchujeme a dáme ztuhnout do ledničky.
  2. Tvarohový krém: Tvaroh s cukry vymícháme v misce. Do hrnce si nalijeme 500 ml vody a do něj vysypeme celý sáček Bio agaru Amylon. Vaříme dle návodu 3 minuty. Necháme mírně zchladnout. Přidáme 2 lžíce tvarohu a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do zbytku tvarohu a opatrně promícháme. Nalijeme na sušenkový koláč. Dáme ztuhnout do ledničky.
  3. Kiwi želé: 1.2 ks kiwi si necháme na ozdobení dortu. Zbylé kiwi oloupeme a rozmixujeme.
  4. 2.Uvaříme si 400ml vody s celým sáčkem Bio agaru Amylon. Směsi spojíme dohromady a opatrně (nejlépe přes lžíci) nalijeme na tvarohovou vrstvu. Necháme pár minut tuhnout v ledničce.