Veganský dort s jahodami a pudingem

Veganský dort s jahodami a pudingem

Čas vaření

1 hodina

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar bez lepku vegan 10 g,

Postup vaření

  1. Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmixovaný zralý banán, olej, mléko a pořádně promícháme nebo promixujeme. Nalijeme do vymazané, moukou nebo kokosem vysypané formy. Pečeme na 180°C cca 20 minut.
  2. Jahodový puding uvaříme dle návodu ale s menším množstvím mléka (300 ml) aby byl puding hustší. Puding rozetřeme na korpus (který je stále v dortové formě).
  3. Stejně jako jahodový puding uvaříme i vanilkový a nalijeme na dort druhou vrstvu pudingu. Necháme mírně zchladnout.
  4. Na dort naskládáme jahody.
  5. Připravíme si 0,5l vody se šťávou nebo sirupem, přisypeme Bio Agar Amylon a vaříme dle návodu.
  6. Necháme trochu zchladnout a opatrně (přes lžíci) nalijeme na jahody. Necháme ztuhnout.