Oblíbený Aspik s použitím Bio Agaru

Oblíbený Aspik s použitím Bio Agaru

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,

    Lák z jedné sklenice okurek
    ½ sáčku BIO AGAR Amylon - bez lepku, vegan
    100 g krevety malé loupané (můžeme nahradit libovolným tepelně zpracovaným masem, šunkou nebo salámy dle chuti)
    50 g hrášku
    50 g kukuřice
    2 vařená vajíčka, krájená na plátky
    1 vařená oloupaná mrkev, krájená na kostičky

    (Do aspiku si můžete dát vše, co máte rádi. V kreativitě se meze nekladou)

Postup vaření

  1. Připravíme si formu nebo mističky do kterých si chceme udělat aspik. Lák z okurek doplníme vodou do 400 ml tekutiny.
  2. Přisypeme BIO AGAR (polovinu sáčku) a vaříme za stálého míchání 3 minuty dle návodu.
  3. Do formy nalijeme na dno trochu agarové tekutiny a vkládáme postupně suroviny (vejce, krevety, hrášek, kukuřici, mrkev...) až vyplníme celou formu.
  4. Plnou formu nebo mističky dobrot zalijeme agarovou tekutinou z okurek a dáme na pár minut ztuhnout do lednice.