Velikonoční beránek trochu netradičně :-)

Velikonoční beránek trochu netradičně :-)

Připravíme si suroviny dle vlastní chuti nebo pdle chuti našich blízkých, pro které chceme beránka připravit.

Krásně na beránkovi vypadají vizuálně zajímavé druhy sýru, pareničky apod.

Pokud máte velkého beránka, můžete do jeho trupu schovat vlašský salát, ale pozor na vyklápění. Díky měkké konzistenci salátu se beránek z formy hůře vyklápí.

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar bez lepku vegan 10 g,

    1/2 sáčku Bio Agar Amylon, bez lepku,vegan

    lák z jedné sklenice okurek + voda

    2 nakládané středně velké okurky 

    nakládané papričky

    mražený hrášek

    2 vajíčka vařená na tvrdo

    salámy dle chuti - šunku, vysočinu, herkules...

    sýr dle chuti - (v našem případě pikantní rolovaný měkký sýr s paprikou)

     

Postup vaření

  1. Připravíme si všechny suroviny, které chceme do beránka dát. Nakrájíme si vajíčka a okurky na plátky.
  2. Do hrnce nalijeme přecezený lák z okurek. Přilijeme vodu aby jsme měli v hrnci 0,5l tekutiny. Přisypeme 1/2 sáčku Bio Agaru Amylon a vaříme dle návodu 3 minuty.
  3. Na dno formy si nalijeme trochu agarové tekutiny a do ní vkládáme postupně suroviny a zaléváme agarem až je celá forma vyplněná.
  4. Formu s připraveným agarovým beránkem dáme na 1 hodinu do lednice aby agar rychle a pořádně ztuhnul.