Dort se špenátem a malinami? Proč ne.

Dort se špenátem a malinami? Proč ne.

Čas vaření

1 hod.

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Prášek kypřící 12 g - bez lepku, bezfosfátový, Puding s příchutí malina 37 g,

    Na korpus

    250 g čerstvého listového špenátu (2 vaničky)

    3 ks vejec

    1 hrnek moučkového cukru

    ¾ hrnku řepkového nebo slunečnicového oleje

    2 hrnky hladké mouky

    1 sáček kypřicího prášku do pečiva Amylon

    1 lžíce citronové šťávy

    špetka soli

     

    Na krém

    1 sáček malinového pudingu Amylon

    2 lžíce cukru

    2 měkké tvarohy (ideálně v kostce)

    1–2 lžíce malinové nebo ostružinové marmelády

     

    Ovoce a jedlé květy na ozdobu.

     

Postup vaření

  1. Špenát rozmixujte mixérem nebo v robotu a přidejte 2 lžíce citrónové šťávy aby zůstal hezky zelený. Z bílků se špetkou soli si vyšleháme tuhý sníh.
  2. V misce rozšleháme vejce a cukr. Postupně přidáváme olej.
  3. Poté přidáme hotové špenátové pyré. Pomalu přisypeme mouku s práškem do pečiva a na konec opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravíme si formu o průměru cca 20-22 cm (vysokou formu) a vyložíme ji pečícím papírem. Směs nalijeme do formy a pečeme při teplotě 165 ° C po dobu 40 až 45 minut.
  4. Krém Uvaříme malinový puding dle návodu a necháme vystydnout. Poté vešleháme dva tvarohy a marmeládu.
  5. Po upečení necháme dort vystydnout a následně ho prořízneme vodorovně na dvě vrstvy. Obě vrstvy dortu promažeme malinovým krémem. Krém také potřeme celý dort. Vršek dortu ozdobíme ovocem a jedlými kvítky.