Čokoládová Panna cotta s malinovým želé

Čokoládová varianta oblíbeného dezertu, která využívá výhod bio agaru, který je zdravější a vhodný i pro vegany. Navíc tuhne už při pokojové teplotě, takže nemusíte netrpělivě čekat.

středně těžkésladké

Suroviny


Panna Cotta:

Smetana ke šlehání (33% tuku) 500 ml
Bio Vanilkový cukr Amylon1 sáček
cukr krystal40 g
Bio Agar Amylon1/2 sáčku (5 g)
Čokoláda nalámaná na kousky, nejlépe 60%
100 g

Želé:

rozmačkané maliny300 g
voda100 ml
Cukr dle chuti
Bio Agar Amylon1/2 sáčku (5 g)

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme čokoládu, cukry a přisypeme ½ sáčku Bio Agaru Amylon (5 g). Vaříme dle návodu na Agaru – 2-3 minuty.
  2. Nalijeme do mističek a necháme ztuhnout.
  3. Malinové želé: Maliny rozmačkáme, přilijeme vodu, můžeme přidat cukr. Vše dáme do hrnce přisypeme ½ sáčku Agaru a opět vaříme za stálého míchání 2-3 minuty. Nalijeme na ztuhlou panna cottu a necháme opět celé ztuhnout.