Mřížkový třešňový koláč

Mřížkový třešňový koláč

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Škrob kukuřičný - jemný 200 g, Cukr vanilkový 8 g, Cukr vanilkový 10x8g multipack,

Postup vaření

  1. 1. Z mouky, másla a soli vypracujte drobenku, poté přidejte vodu a vypracujte hladké nelepivé těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte v chladu odležet, než si připravíte náplň.
  2. Třešně smíchejte s cukrem a škrobem.
  3. Těsto rozdělte na polovinu. Z jedné poloviny vyválejte tenký plát a vyložte s ním dno a boky koláčové formy. Naplňte třešněmi, na ty poklaďte kousky másla a překryjte mřížkou z druhé poloviny těsta (tu vytvoříte tak, že druhou polovinu těsta také tence vyválíte a pokrájíte na proužky).
  4. Mřížku potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte mandlemi. Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 40 minut dozlatova.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.