Připravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml.
Postup vaření
Borůvky dejte do hrnce a trochu pomačkejte. Přisypte cukr, trochu nastrouhané citronové kůry. Pomalu přiveďte směs k varu. Podle potřeby můžete podlít trochou vody.
Po 15 až 20 minutách přidejte šťávu z jednoho citronu. Promíchejte a vařte dalších 20 minut na mírném ohni. Podle potřeby míchejte
Agar rozmíchejte v trošce vody, přidejte k borůvkám a krátce povařte.
Hotový džem nalijte do skleniček, pevně zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.