Borůvkový džem

Borůvkový džem

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

     2 kg borůvek

    500 g třtinového cukru

    1 citron

     1 sáček Bio agaru Amylon

    Připravte si asi 4 čisté sklenice s víčkem o obsahu 350 ml. 

Postup vaření

  1. Borůvky dejte do hrnce a trochu pomačkejte. Přisypte cukr, trochu nastrouhané citronové kůry. Pomalu přiveďte směs k varu. Podle potřeby můžete podlít trochou vody.
  2. Po 15 až 20 minutách přidejte šťávu z jednoho citronu. Promíchejte a vařte dalších 20 minut na mírném ohni. Podle potřeby míchejte
  3. Agar rozmíchejte v trošce vody, přidejte k borůvkám a krátce povařte.
  4. Hotový džem nalijte do skleniček, pevně zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.