Dýňové lívance

Dýňové lívance

Čas vaření

20 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr skořicový 20 g, BIO Kypřicí prášek do pečiva - bezfosfátový / bez lepku 12 g,

    Lívance:

    200 g polohrubé mouky

    1 BIO skořicový cukr

    1 lžička BIO kypřicího prášku bez fosfástů

    špetka soli

    250 g dýňového pyré

    300 ml mléka

    2 lžíce bílého jogurtu

    3 vejce, bílky a žloutky zvlášť

    60 g rozpuštěného másla

    olej nebo ghí smažení

    javorový sirup, zakysaná smetana, ovoce na ozdobu

     

     

     

    Dýňové pyré:

    1 menší dýně hokaido

    1 lžíce másla

    špetka soli.

Postup vaření

  1. Dýni umyjeme a nakrájíme na kostky velké cca 3 cm. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme dýni, podlijeme asi 50 ml vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 15–20 min. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré.
  2. V jedné míse smícháme mouku, skořici, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  3. V další míse smícháme dýňové pyré, mléko, máslo, jogurt a žloutky.
  4. Obě těsta nakonec spojíme dohromady a pomalu přimícháme ušlehaný sníh.
  5. Z těsta tvoříme malé lívanečky a na rozpáleném oleji je smažíme po obou stranách dozlatova
  6. Ozdobíme ovocem a zakysanou smetanou a přelijeme javorovým sirupem.