Švestkový crumble

Snadno připravitelný a báječný crumbl neboli drobenkový koláč,.

středně těžkésladké

Suroviny


Forma o velikosti 22 cm:

Náplň:

vypeckované švestky800 g
třtinový cukr20 g
BIO Vanilkový cukr Amylon2 sáčky
BIO Kukuřičný škrob Amylon1 lžíce
šťáva z 1 pomeranče  
máslo na vymazání formy
 

Drobenka:

polohrubá mouka   200 g
máslo100 g
třtinový cukr100 g
mleté mandle50 g
žloutek 1
skořicešpetka

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Švestky nakrájíme na čtvrtky a promícháme s cukry, škrobem a pomerančovou šťávou.
  2. Směs rozprostřeme na máslem vymazanou zapékací formu.
  3. Poté si připravíme drobenku. Všechny ingredience smícháme v míse, až vznikne sypká drobenka.
  4. Drobenkou rovnoměrně posypeme švestky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25–30 minut dozlatova.