Švestkový crumble

Švestkový crumble

Forma o velikosti cca 22 cm.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

    Náplň:                 

    800 g vypeckovaných švestek,   

    20 g třtinového cukru,

    2 BIO vanilkové cukry Amylon,

    1 lžíce BIO kukuřičného škrobu Amylon,       

    šťáva z 1 pomeranče,    

    máslo na vymazání formy.          

                  

    Drobenka:

    200 g polohrubé mouky,                            

    100 g másla,                    

    100 g třtinového cukr,  

    50 g mletých mandlí,

    1 žloutek,                         

    špetka skořice.

Postup vaření

  1. Švestky nakrájíme na čtvrtky a promícháme s oba druhy cukru, škrobem a pomerančovou šťávou.
  2. Směs rozprostřeme na máslem vymazanou zapékací formu.
  3. Poté si připravíme drobenku. Všechny ingredience smícháme v míse, až vznikne sypká drobenka.
  4. Drobenkou rovnoměrně posypeme švestky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25–30 minut dozlatova.