Čokoládové košíčky z pudingu

Velká mňamka nejen na vánoční stůl, kterou před mlsouny dlouho neuchráníte.

středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup vaření

  1. Hladkou mouku, puding a moučkový cukr prosejeme do mísy, přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho do druhého dne odležet v ledničce.
  2. Následující den těsto rozdělíme na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačíme je rovnoměrně do formiček a ty rozložíme na plech. Pečeme dozlatova; trvá to asi 15 minut. Těsto necháme pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
  3. Čokoládový krém: Uvaříme si puding z 0,4 l mléka a čokoládového pudingu Exclusive. Uvařený puding necháme vychladit v hrnku nebo mističce, přikryté mikrotenem, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem a po částech do něj vmícháme vychladlý puding. Vymícháme dohladka.
  4. Pomocí zdobícího sáčku naplníme košíčky krémem a posypeme nasekanými oříšky.