Domácí pomerančová marmeláda s Agarem

Nevíte, co s pomeranči? Tady je recept na zimní pomerančovou marmeládu s hřebíčkem a skořicí, která je plná teplých, aromatických chutí

30 minutsnadnésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče (8–10 kusů) oloupeme a vykrájíme filátka (dílky) – tak, aby jich bylo 1 kg.
  2. Jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Promícháme cukry a necháme 1 minutu povařit.
  3. Přidáme lžičku kyseliny, nebo vymačkáme šťávu z jednoho citrónu.
  4. Přilijeme 5 g Agaru rozmíchaném v trošce vody a povaříme 3 minuty dle návodu. Sejmeme z plotýnky.
  5. Naplníme 3-4 sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.