Domácí pomerančová marmeláda s Agarem

Domácí pomerančová marmeláda s Agarem

Zimě laděná marmeláda se skořicí a hřebíčkem.

Čas vaření

30 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Kyselina citronová 25 kg, BIO cukr citronový 20 g, BIO Agar bez lepku vegan 10 g,

Postup vaření

  1. Pomeranče (8–10 kusů) oloupeme a vykrájíme filátka (dílky) – tak, aby jich bylo 1 kg.
  2. Jednotlivé dílky nakrájíme na malé kousky a dáme do hrnce. Promícháme cukry a necháme 1 minutu povařit.
  3. Přidáme lžičku kyseliny, nebo vymačkáme šťávu z jednoho citrónu.
  4. Přilijeme 5 g Agaru rozmíchaném v trošce vody a povaříme 3 minuty dle návodu. Sejmeme z plotýnky.
  5. Naplníme 3-4 sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.