Perníčky z pudingu

Perníčky z pudingu

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Exclusive puding perníkový 40 g, BIO Kypřicí prášek do perníku - bezfosfátový / bez lepku 18 g,

Postup vaření

  1. Cukr utřeme se 2 vejci, medem a změklým máslem, či jiným tukem na pečení.
  2. Přidáme mouku smíchanou skypřícím práškem a perníkovými pudingy v prášku (nevaříme).
  3. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme ½-1 hodinu odpočinout v lednici.
  4. Odležené těsto rozválíme na silnější plát (podle potřeby podsypeme moukou) a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem, aby byly lesklé. Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 6-8 minut.