Velikonoční beránek – aspik z Bio Agaru

Pohostěte mlsné koledníky trochu jinak. Překvapte je tentokrát tradičním beránkem z aspiku.

30 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si formu na beránka. Lák z okurek (cca 250ml) doplníme vodou do 400 ml tekutiny. Přisypeme BIO AGAR (polovinu sáčku) a vaříme za stálého míchání 3 minuty dle návodu.
  2. Do formy na beránka nalijeme na dno trochu agarové tekutiny a vkládáme postupně suroviny (vejce, salámy, hrášek, kukuřici, mrkev…) průběžně přiléváme tekutinu. Pokud máte velkého beránka můžete doprostřed trupu schovat i trošku bramborového salátu. Doporučuji zabalit salát do šunky, aby se agarem příliš nenasáknul.
  3. Plnou formu dobrot doplníme agarovou tekutinou.
  4. Naplněnou formu na beránka dáme na pár minut ztuhnout do lednice. Připomínám, že Agar tuhne už při pokojové teplotě.

Recept je na malou formu beránka (400 ml tekutiny na 1/2 sáček agaru)

Pokud máte velkou formu musíte znásobit množství tekutiny. (800 ml tekutiny na 1 sáček agaru)

Tipy od Amylonky

Beránka si můžeme naplnit podle svých chutí různými druhy sýrů, šunky, salámů, vařenými vajíčky nakrájenými na plátky, vařenou mrkví, hráškem, sterilovanou paprikou, okurkami, kukuřicí nebo feferonkami.

Beránka lze také vyšperkovat vlašským salátem, který zabalíme do šunky.