Velikonoční beránek - aspik z Bio Agaru

Velikonoční beránek - aspik z Bio Agaru

Lák z jedné sklenice okurek
½ sáčku BIO AGAR Amylon-bez lepku, vegan
Beránka si můžeme naplnit různými druhy sýrů a salámů, které máme rádi.

Trochu rozmraženého hrášku a kukuřice, sterilované papriky, kdo má rád, tak feferonky.

Můžeme přidat vařená vajíčka krájená na plátky nebo vařenou oloupanou mrkev nakrájenou na kostičky.

Beránka lze také vyšperkovat vlašským salátem, který schováme uprostřed beránka.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,

    Recept je na malého beránka, pokud máte velkou formu musíte znásobit množství tekutiny (tzn. 800 ml a 1 pytlík agaru)

Postup vaření

  1. Připravíme si formu na beránka. Lák z okurek doplníme vodou do 400 ml tekutiny. Přisypeme BIO AGAR (polovinu sáčku) a vaříme za stálého míchání 3 minuty dle návodu.
  2. Do formy na beránka nalijeme na dno trochu agarové tekutiny a vkládáme postupně suroviny (vejce, salámy, hrášek, kukuřici, mrkev...) průběžně přiléváme tekutinu. Pokud máte velkého beránka můžete doprostřed trupu schovat i trošku bramborového salátu. Doporučuji zabalit salát do šunky, aby se agarem příliš nenasáknul.
  3. Plnou formu dobrot doplníme agarovou tekutinou.
  4. Naplněnou formu na beránka dáme na pár minut ztuhnout do lednice.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.