Jahodový dort s pudingem

Světlý korpus, vanilkový puding a pořádná vrstva jahod s jahodovým želé. Tak prosté, a přitom efektní a naprosto dokonalé!

90 minutobtížnějšísladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Smíchejte suché ingredience. Vyšlehejte vejce s mlékem a vychladlým rozpuštěným máslem. Následně přidejte suché ingredience a vyšlehejte směs v hladké těsto. To nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 40 minut.
  2. Pudingový krém: Uvařte dva pudingové prášky dle návodu na obalu, s menším množstvím mléka (700ml), aby byl puding dostatečně tuhý. Uvařený puding rozetřete na korpus.
  3. Na vychlazený puding naskládejte rozkrájené jahody. Do hrnce nalijte vodu s jahodovým sirupem, přisypte Bio Agar. Směs povařte 3 minuty. Jakmile začne agar mírně želírovat opatrně ho nejlépe po lžičkách nalijte na připravený dort. Agar začne rychle tuhnout. Jeho výhodou je, že tuhne už při pokojové teplotě.