Jahodový dort s pudingem

Jahodový dort s pudingem

Světlý korpus, vanilkový puding a pořádná vrstva jahod s jahodovým želé. Tak prosté, a přitom efektní a naprosto dokonalé!

Čas vaření

90 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Vanilkový kypřicí prášek - bezfosfátový / bez lepku 12 g, Puding s příchutí vanilka - přírodní aroma 37 g, BIO Agar - bez lepku / vegan 10 g,

Postup vaření

  1. Těsto: Smíchejte suché ingredience. Vyšlehejte vejce s mlékem a vychladlým rozpuštěným máslem. Následně přidejte suché ingredience a vyšlehejte směs v hladké těsto. To nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový.
  2. Pudingový krém. Uvařte dva pudingové prášky dle návodu na obalu, ale s menším množstvím mléka (600ml), aby byl puding dostatečně tuhý. Uvařený puding rozetřete na korpus.
  3. Až bude dort vychladlý, naskládejte na něj rozkrájené jahody a zalijte želatinou uvařenou z Agaru a jahodového sirupu smíchaného s vodou. Až bude Agar mírně želírovat opatrně ho po lžičkách nalijte na dort. Nechte zatuhnout.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.