Dýňový dort z Bio kakaových řezů a dýňového pudingu Amylon.

Dýňový dort z Bio kakaových řezů a dýňového pudingu Amylon.

Naše Bio kakaové řezy se skvěle hodí na dýňový dort. Nevěříte? Vyzkoušejte...

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Puding rýžový s dýní a příchutí banánu - bez lepku 40 g, BIO Celozrnné kakaové řezy 425 g,

Postup vaření

  1. Směs na kakaové řezy Amylon vysypeme do mísy, přidáme 200–250 ml studené vody. Přidáme 180 g nastrouhané dýně, 1 vejce nebo chia semínka a vmícháme do těsta. Těsto rovnoměrně rozetřeme na předem tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou dortovou formu. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C.
  2. Uvaříme si hustý puding, na který použijeme 0,7 l mléka na 2sáčky pudingu. Puding necháme vychladnout. Poté z pudingu stáhneme škraloup. Přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém. Korpus si rozkrojíme na dvě poloviny a naplníme krémem.
  3. Cukrová poleva: Do misky si dáme bílek přikápneme trochu citronové šťávy a postupně do něj zašleháváme vidličkou prosátý moučkový cukr až vznikne jemná bílá hmota požadované konzistence. Hmotu můžeme obarvit potravinářskými barvami. V tomto případě oranžovou. Pokud se Vám nechce dělat polevu, dort vypadá hezky i bez polevy
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.