Halloweenské perníčky

Halloweenské perníčky

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

Postup vaření

  1. Cukr utřeme se 2 vejci, medem a změklým máslem, či jiným tukem na pečení. Přidáme mouku smíchanou se sodou a perníkovými pudinky v prášku. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme ½-1 hodinu odpočinout v lednici.
  2. Odložené těsto rozválíme na silnější plát (podle potřeby podsypeme moukou) a vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby byly lesklé.
  3. Perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 6-8 minut.
  4. Cukrová poleva na zdobení perníčků: Do misky si dáme bílek přikápneme trochu citronové šťávy a postupně do něj zašleháváme vidličkou prosátý moučkový cukr až vznikne jemná bílá hmota požadované konzistence. Hmotu můžeme obarvit potravinářskými barvami.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.