Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Vyzkoušejte dýňové rizoto s Bio citronovým cukrem.

Čas vaření

45 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr citronový 20 g,

    70g másla

    1 ks cibule

    3 stroužky česneku

    1 kg najemno nakrájené, oloupané dýně 

    300 g rýže kulatozrnná např. Arborio

    250 ml bílého vína

    1.5 l horkého kuřecího vývaru

    3 snítky tymiánu

    100 g strouhaného parmezánu

    špetka soli

    špetka pepře

    1 lžička Bio citronového cukru

    165–200 ml kokosového mléka

    hrst dýňových semínek

    troška oleje

Postup vaření

  1. Na másle osmahneme do zlatova cibulku, přisypeme česnek, přidáme nakrájenou dýni, tu opékáme cca 10 minut.
  2. Do pánve přisypeme rýži a postupně přiléváme víno a vývar. Přisypeme špetku soli, pepř, a lžičku Bio citronového cukru. Občasně mícháme, přiléváme víno s vývarem a vaříme rýži do změknutí cca 25-30 minut
  3. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a přilijeme kokosové mléko. Ozdobíme snítky tymiánu.
  4. Rizoto můžeme ozdobit opraženými dýňovými semínky.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.