Dýňové rizoto

Vyzkoušejte dýňové rizoto s Bio citronovým cukrem.

45 minutstředně těžkéslané

Suroviny


máslo70 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
najemno nakrájená, oloupaná dýně1 kg
rýže kulatozrnná např. Arborio300 g
bílé víno250 ml
horký kuřecí vývar1,5 l
tymián3 snítky
strouhaný parmezán100 g
sůlšpetka
pepřšpetka
Bio citronový cukru1 lžička
kokosové mléko165 – 200 ml
dýňová semínkahrst
olejtroška

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme do zlatova cibulku, přisypeme česnek, přidáme nakrájenou dýni, tu opékáme cca 10 minut.
  2. Do pánve přisypeme rýži a postupně přiléváme víno a vývar. Přisypeme špetku soli, pepř, a lžičku Bio citronového cukru. Občasně mícháme, přiléváme víno s vývarem a vaříme rýži do změknutí cca 25-30 minut
  3. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a přilijeme kokosové mléko. Ozdobíme snítky tymiánu.
  4. Rizoto můžeme ozdobit opraženými dýňovými semínky.