Adventní věnec z perníku

Svůj domov si můžete nechat provonět adventním věncem z perníku.

obtížnějšísladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Následně smícháme suché ingredience. Přidáme vejce, med a změklé máslo. Těsto důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme zchladit do lednice přes noc.
  2. Druhý den si z těsta vyválíme placku, ze které si vykrojíme věnec (například pomocí dvou různě velkých talířů).
  3. Následně si vykrojíme větší hvězdy, kterým vykrojíme místo na čajovou svíčku (buď podle čajové svíčky, nebo se na to hodí větší kruhové vykrajovátko). Perníčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 7 minut. Perníkový korpus na věnec pečeme déle. Po upečení ještě teplý perník potřeme rozšlehaným vejcem.
  4. Z bílku, cukru, citronové šťávy a bramborového škrobu si vyšleháme pevnou hmotu na zdobení. Hmotou zdobíme perníčky podle fantazie a lepíme hvězdičky k věnci. Doplníme svíčkami.
  5. Věnec je hotový. Advent může začít.