Vánoční strojkové cukroví z pudingu

Lahodné strojkové cukroví nadělá na Vánočním stole mnoho parády, a navíc je velmi jednoduché na přípravu.

40 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, puding a moučkový cukr prosejeme. Přidáme vanilkový kypřicí prášek do pečiva, změklé máslo, Heru a vejce. Vše smícháme a vypracujte hladké těsto, které dáme odpočinout do lednice. Těsto budeme nadále zpracovávat pomocí strojku.
  2. Skrze strojek vytlačujeme kousky těsta. Nemůžeme-li použít strojek, je možné použít cukrářský sáček nebo těsto klasicky rozválet a vykrojit z něj různé tvary. Ty pak pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 12 minut, dokud spodek těsta nezačne lehce růžovět. Poté vychladlé tvary slepujeme marmeládou k sobě a konce namáčíme v čokoládě.

Tipy od Amylonky

Pokud nemáte strojek můžete jej nahradit cukrářským sáčkem nebo vykrajovat z těsta tvary pomocí vykrajovátka.