Stromeček z listového se skořicovou náplní

Jakákoli dobrota z listového těsta zpravidla téměř okamžitě zmizí. Tak co zkusit jednoduchý stromeček se skořicovým cukrem?

středně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si skořicovou náplň smísením změklého másla, Bio skořicového cukru Amylon, medu a krupicového cukru. 
  2. Listové těsto rozbalíme, 1 plát potřeme skořicovou směsí a překryjeme druhým plátem listového těsta. Přitiskneme k sobě.
  3. Ostrým nožem vyřízneme obrys stromečku (trojúhelník s nožičkou) a boky nakrájíme na proužky, aby tvořily větvičky.
  4. Každý proužek (větvičku) po straně zatočíme. Na vršek stromečku si z odřezků, pomocí vykrajovátka vykrojíme hvězdičku. Celý výtvor potřete rozšlehaným vajíčkem.
  5. Odkrojky nevyhazujeme, můžeme je nakrájet na proužky, které cikcak přeložíme do tvaru stromečku a napíchneme na párátka. I ty potřeme vajíčkem a spolu se stromečkem pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova.