Stromeček z listového se skořicovou náplní

Stromeček z listového se skořicovou náplní

Když potřebujete něčím rychlým pohostit ať už čekanou nebo nečekanou návštěvu....

Jakákoli dobrota z listového těsta zpravidla téměř okamžitě zmizí. Tak co zkusit jednoduchý stromeček se skořicovým cukrem?

Čas vaření

15 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr skořicový 20 g,

Postup vaření

  1. Listové těsto rozbalíme, 1 plát potřeme skořicovou směsí a překryjeme druhým plátem listového těsta. Přitiskneme k sobě.
  2. Ostrým nožem vyřízneme obrys stromečku (trojúhelník s nožičkou) a boky nakrájíme na proužky, aby tvořily větvičky.
  3. Každý proužek (větvičku) po straně zatočíme. Na vršek stromečku si z odřezků, pomocí vykrajovátka vykrojíme hvězdičku. Celý výtvor potřete rozšlehaným vajíčkem.
  4. Odkrojky nevyhazujeme, můžeme je nakrájet na proužky, které cikcak přeložíme do tvaru stromečku a napíchneme na párátka. I ty potřeme vajíčkem a spolu se stromečkem pečeme v troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.