Řezy z listového těsta s vanilkovým pudingem a citronovou polevou.

Řezy z listového těsta s vanilkovým pudingem a citronovou polevou.

Trojkombinace listového těsta, jemného vanilkového krému a citronové polevy je léty osvědčená. Přitom příprava těchto řezů je velice snadná. 

Čas vaření

3 hodiny

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Puding s příchutí vanilka - přírodní aroma 37 g,

    NA TĚSTO:

    • listové těsto 500 g

    NA KRÉM:

    • 700 ml mléka

    • 2 sáčky Vanilkového pudingu Amylon

    • 4 lžíce krupicového cukru (ten dáme do pudingu)

    • 2 lžíce moučkového cukru

    • 200 g másla

    NA POLEVU:

    • 200 g moučkového cukru

    • 1 lžíce horké převařené vody

    • 2 lžíce citronové šťávy

Postup vaření

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Těsto vyválíme na dva stejně velké pláty cca 20 x 30 cm Pečeme asi 20 minut dozlatova. Pláty necháme vychladnout na plechu.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme puding, který necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo, 2 lžíce moučkového cukru a vyšleháme v hladký krém. Krémem potřeme první plát listového těsta a překryjeme druhým. Řezy dáme ztuhnout na 2 hodiny do lednice.
  3. Na polevu: Moučkový cukr prosejeme přes jemné síto, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu. Suroviny spojíme a třeme do zhoustnutí. Polevou potřeme připravené řezy.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.