Nepečený pudingový dort se želatinou

Osvěžující a lehký, nepečený dort s ovocem a naší BIO želatinou.

60 minutstředně těžkésladké

Suroviny


Korpus

máslové sušenky1 sáček
máslo2 – 3 lžíce

Náplň

mléko1 l
Bio vanilkový puding Amylon 2 sáčky
dětská krupička5 lžic
třtinový cukru4 lžíce
máslo1 lžíce

Želé

Bio Želatina Amylon1 sáček
jahodová šťáva nebo džus500 ml
Na ozdobení dortu: jahody, maliny, borůvky, šlehačka, prostě co Vás napadne…
 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu a smísíme se změklým máslem. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Na dno dortové formy nasypeme nadrcenou směs a pevně upěchujeme (jako na cheesecake).
  2. Mléko smícháme s cukrem, krupičkou, přilijeme puding dle návodu a svaříme na hustou kaši, nakonec vmícháme lžíci másla. Promíchanou směs nalijeme do dortové formy a uhladíme. Necháme vychladnout.
  3. Želatinu necháme nabobtnat dle návodu. Jahodovou šťávu nebo džus svaříme a smísíme s nabobtnanou želatinou. Můžeme ji dosladit dle chuti, necháme vychladnout a nalijeme na dort. I pod želatinu můžeme dát již kousky ovoce, nebo nechat žele čisté dort ozdobit ovocem až nakonec.
  4. Želatina tuhne postupně, takže je třeba mít dort pevně utěsněný, aby neprotekla okolo.