Královna Pavlova – nadýchaná dobrota

Lahodný Pavlova je jako nadýchaný obláček! Naprosto jednoduchý dort, kterým všechny uchvátíte!

téměř 2 hodinystředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme bílky na sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme krupicový a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, až neucítíme cukr mezi prsty.
  2. Přimícháme ocet, a nakonec přisypeme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota by měla být krásně tuhá a sněhově bílá.
  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
  4. Předehřejeme troubu na 150 °C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 °C a pečeme 75 minut.
  5. Dort ozdobíme ušlehanou šlehačkou, jahodami a můžeme ho přelít čokoládovou polevou.