Královna Pavlova

Královna Pavlova

Naprosto jednoduchý dort, kterým všechny uchvátíte!

Čas vaření

téměř 2 hodiny

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Škrob kukuřičný - jemný 200 g, Cukr vanilkový 8 g, Cukr vanilkový 10x8g multipack,

Postup vaření

  1. Vyšleháme bílky na sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme krupicový a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, až neucítíme cukru mezi prsty.
  2. Přimícháme ocet, a nakonec přisypeme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota by měla být krásně tuhá a sněhově bílá.
  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
  4. Předehřejeme troubu na 150 °C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 °C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 °C a pečeme 75 minut.
  5. Dort ozdobíme ušlehanou šlehačkou, jahodami a můžeme přelít čokoládovou polevou.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.