Poctivý tvarohový mazanec s kypřicím práškem

Poctivý tvarohový mazanec s kypřicím práškem

Pokud použijete kvalitní suroviny nejlépe domácí, v Bio kvalitě a nebo prostě ty, o kterých víte, že jsou opravdu dobré, výsledek je téměř zaručen.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Kypřicí prášek do pečiva - bezfosfátový / bez lepku 12 g, BIO Cukr vanilkový 8 g, BIO Cukr citronový 20 g,

Postup vaření

  1. Rozinky si alespoň na 30 min naložíme do rumu. Nezapomeňte! Suroviny by měly být o pokojové teplotě!
  2. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem. V druhé míse ušleháme máslo s vejcem a cukry do pěny. Následně vmícháme tvaroh.
  3. Tvarohovou směs potom vmícháme do mouky a vypracujeme těsto. Pokud by se Vám těsto zdálo řídké, přisypte mouku. Na závěr do těsta zapracujeme rozinky a nasekané mandle.
  4. Vytvarujeme bochánek, potřeme ho rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.