Nálev na slaný aspik

Základní recept na slaný aspik - jednoduchý vývar smíchaný se želatinou.

20 minutsnadnéslané

Suroviny


vody (voda se trochu vyvaří, tak aby zůstalo 250 ml vývaru)200 – 300 ml
Bio Želatina Amylon1 sáček
malá mrkev1
malá petržel1
celer1 kousek
malá cibule1
bobkový list1
celý pepř2 bobule
celé nové koření2 bobule
cukr, sůl, ocet dle chuti

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. 250-300 ml vody svaříme s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením, dochutíme cukrem, solí a octem.
  2. Do dalších 250 ml vody vsypeme Bio želatinu Amylon a necháme jí 10 minut nabobtnat.
  3. Nabobtnanou želatinu smícháme s horkým vývarem a postupně jím zaléváme ingredience na aspik dle své chuti. Můžeme požít například vařená vejce, šunku, salám jako je Vysočina, různé druhy sýrů, vařenou mrkev, cibuli, nakládané okurky, kapie, olivy nebo mražený hrášek.