Nálev na Slaný Aspik

Nálev na Slaný Aspik

Nebojte se, spolu to zvládneme :-) Základní recept na slaný aspik -  jednoduchý vývar smíchaný se želatinou.

Čas vaření

20 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Bio Želatina nasladko i naslano 20 g,

    1 sáček Bio želatina Amylon

    250-300 ml vody (voda se trochu vyvaří, tak aby zůstalo 250 ml vývaru)

    1 malá mrkev
    1 malá petržel
    1 kousek celeru
    1 malá cibule
    1 bobkový list
    2 bobule celého pepře
    2 bobule celého nového koření
    cukr, sůl, ocet dle chuti.

     

     

     

Postup vaření

  1. 250-300 ml vody svaříme s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, bobkovým listem, pepřem a novým kořením, dochutíme cukrem, solí a octem.
  2. Do dalších 250 ml vody vsypeme Bio želatinu Amylon a necháme jí 10 minut nabobtnat.
  3. Nabobtnanou želatinu smícháme s horkým vývarem a postupně jím zaléváme ingredience na aspik dle své chuti. Můžeme požít například vařená vejce, šunku, salám jako je Vysočina, různé druhy sýrů, vařenou mrkev, cibuli, nakládané okurky, kapie, olivy nebo mražený hrášek.