Míša dort

Míša dort

Pokud máte rádi tvaroh, neznám nic, kde by ho bylo víc. Česká klasika, která chutná dětem i dospělým. Kombinace svěžího tvarohu a čokolády totiž neomrzí.

Čas vaření

60 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr vanilkový 8 g, BIO Kypřicí prášek do pečiva - bezfosfátový / bez lepku 12 g,

Postup vaření

  1. KORPUS: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme kokosový olej, mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
  2. Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 10 minut při 180 °C
  3. KRÉM: Během chladnutí korpusu připravíme tvarohový krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě.
  4. Korpus potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout.
  5. Poleva: Do rozpuštěného másla nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Pro lepší konzistenci můžeme přimíchat lžíci mléka.