Míša dort

Pokud máte rádi tvaroh, neznám nic, kde by ho bylo víc. Česká klasika, která chutná dětem i dospělým. Kombinace svěžího tvarohu a čokolády nikdy neomrzí.

60 minutstředně těžkésladké

Suroviny


Korpus

polohrubá mouka2 lžíce
špaldová celozrnná hladká mouka1 lžíce
Bio kypřicí prášek do pečiva Amylon1 sáček
vejce3 ks
cukr moučka3 lžíce
kakao3 lžíce
kokosový olej1 lžíce

Krém

měkký tvaroh (ručný)500 g
máslo250 g
Bio Vanilkový cukr Amylon1 sáček
cukr moučka150 g

Poleva

čokoláda na vaření80 g
máslo70 g

 

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. KORPUS: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme kokosový olej, mouky smíchané s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
  2. Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 10 minut při 180 °C
  3. KRÉM: Během chladnutí korpusu připravíme tvarohový krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě.
  4. Korpus potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout.
  5. Poleva: Do rozpuštěného másla nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Pro lepší konzistenci můžeme přimíchat lžíci mléka.