Větrníčky nebo oblíbené eklérky s báječným karamelovým pudingem Exclusive

Větrníčky nebo oblíbené eklérky s báječným karamelovým pudingem Exclusive

Tři, dva, jedna ... Odpalme to! (těsto)

 

 

 

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Puding s příchutí karamel 37 g,

    TĚSTO:

    380 ml vody

    115 g másla

    120 g hladké mouky

    špetka soli

    4 vejce

     

    KARAMELOVÁ NÁPLŇ:

    750 ml mléka

    2 karamelové pudingy Amylon

    cukr moučka dle chuti

    250 g másla

     

    ŠLEHAČKOVÁ NÁPLŇ:

    500 ml smetany na šlehání

     

    KARAMELOVÁ POLEVA:

    250 g cukr krupice

    200 ml smetana ke šlehání

Postup vaření

  1. Vodu rozehřejeme s máslem a solí, poté naráz přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku ani na hrnec (zhruba 10 minut).
  2. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně po jednom vajíčka, každé řádně vymícháme a teprve potom přidáme další.
  3. Na plech rozložíme pečící papír a na něj pomocí zdobičky vytvoříme větrníčky nebo eklérky. Upečeme je v předehřáté troubě na 200 °C. Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, přišli byste o páru a odpalované těsto by mohlo splasknout. Pečeme asi 30–40 minut. Povrch musí být na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne.
  4. Uvaříme 2 karamelové pudingy v 750 ml mléka, necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme zchladlý pudink. Dosladíme podle chuti.
  5. Vyšleháme dotuha šlehačku se ztužovači a cukrem.
  6. Větrníčky nebo eklérky prořízneme, vrchní část namočíme v karamelu. KARAMEL POSTUP: Cukr nasypeme do kastrolu a necháme pozvolna roztavit na zlatý karamel. Když cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj smetanu ke šlehání a mícháme dohladka. Druhou proříznutou část větrníků naplníme nejprve karamelovou náplní, na ni šlehačkovou náplní, na závěr zákusek přiklopíme větrníčkem nebo eklérkou s karamelem.