Malinová bábovka s pudingem

Malinová bábovka s pudingem

Ke kávičce se dokonale hodí vyšperkovaná malinová bábovka.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: Vanilkový kypřicí prášek - bezfosfátový / bez lepku 12 g, Puding s příchutí malina 37 g,

Postup vaření

  1. V míse smícháme všechny sypké suroviny kromě kakaa.
  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý puding.
  3. Do sypkých surovin zamícháme mléko, olej a vejce. Polovinu těsta oddělíme, přidáme kakao, lžíci mléka a důkladně promícháme. Do vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme menší polovinu světlého těsta, menší polovinu tmavého těsta a pak opatrně vložíme horký malinový puding tak, aby se nedotýkal stěn bábovky.
  4. Puding zalijeme zbytkem tmavého těsta, dolijeme těsto světlé a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 45-50 minut. Po upečení necháme bábovku vychladnout ve formě a až potom vyklopíme.
  5. Poleva: V mističce rozmačkáme hrst malin. Připravíme si vodní lázeň a v malém kastrůlku rozpustíme bílou čokoládu nalámanou na kousky s tukem. Až bude mít poleva ideální konzistenci, odstavíme ji a rychle přimícháme rozmačkané maliny. Polevu ihned nalijeme na bábovku.