Zapečený Kuskus se švestkami a skořic s tvarohem

Zapečený Kuskus se švestkami a skořic s tvarohem

Tip na skvělý a rychlý oběd.

Zapečený kuskus se švestkami a skořicí je další skvělou možností pro chutné a vydatné jídlo, které lze připravit velmi snadno.

Čas vaření

Přísady

Nakupte u nás ingredience: BIO Cukr citronový 20 g, BIO Cukr skořicový 20 g, BIO Cukr vanilkový 1kg / 6ks, BIO Cukr vanilkový 8 g,

Postup vaření

  1. Kuskusy nasypeme do mísy a zalijeme 450 ml horké vody. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout.
  2. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, můžeme přisladit i moučkovým cukrem dle chuti. Přisypeme lžičku citronového cukru a důkladně promícháme nebo vyšleháme mixerem.
  3. Přibližně 2/3 hotového kuskusu vysypeme na dno dortové formy vymazané máslem. Poté na něj rozetřeme tvarohový krém a navrstvíme zbývající kuskus.
  4. Zbylé máslo pokrájíme na vrch kuskusu. Můžeme poprášit skořicovým cukrem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C cca 15 minut.