Celozrnné perníkové muffiny s povidly

Tyto muffiny jsou yrobeny z celozrnné mouky, takže jsou bohatší na vlákninu a další živiny, které mohou pomoci udržovat hladinu cukru v krvi stabilní a zlepšit trávení. Skvělá dobrota připravená během pár minut.

12 ks - 35 minutstředně těžkésladké

Produkty Amylon použité v receptu

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme nejdříve olej s cukry, přidáme mouku s kypřícím práškem do perníku, přilijeme mléko a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Případně můžeme přisypat lžíci chia semínek.
  2. Připravíme si 12 papírových košíčků na muffiny (průměr cca 5 cm), ideálně do muffinové formy a do každé formičky dáme lžíci těsta.
  3. Na první vrstvu těsta klademe čajovou lžičkou povidla – do každého košíčku 1 lžičku.
  4. Na povidla pak dáme druhou lžíci těsta.
  5. Ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
  6. Po upečení a vychladnutí můžeme muffiny zdobit čokoládou, nebo cukrovou polevou připravenou z bílku a moučkového cukru.