Velikonoční matcha vajíčka s vanilkovým krémem

Velikonoční matcha vajíčka s vanilkovým krémem

Vyzkoušejte skvělé a neobvyklé velikonoční cukroví.

Čas vaření

50 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

Postup vaření

  1. Těsto: Na vál nasypeme mouku, cukr a 1 sáček pudingu. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným změklým máslem. Vše zpracujeme v těsto. Necháme 15 minut odpočinout.
  2. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme vajíčka, která pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.
  3. Pečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění při teplotě 175 °C asi 10 minut.
  4. Krémová náplň: V troše mléka rozšleháme žloutek, kukuřičný škrob a BIO vanilkový cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu až dosáhneme hladké krémové konzistence.
  6. Upečená matcha vajíčka slepujeme vanilkovým krémem. Slepená vajíčka můžeme ozdobit bílou čokoládou posypanou Chia semínky nebo sušenými plody kustovnice čínské.
COOKIES
Amylon potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Souhlas můžete odmítnout zde.