Velikonoční matcha vajíčka s vanilkovým krémem

Velikonoční matcha vajíčka s vanilkovým krémem

Vyzkoušejte skvělé a neobvyklé velikonoční cukroví.

Čas vaření

50 minut

Přísady

Nakupte u nás ingredience:

Postup vaření

  1. Těsto: Na vál nasypeme mouku, cukr a 1 sáček pudingu. Uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. Důlek zakryjeme na kousky nakrájeným změklým máslem. Vše zpracujeme v těsto. Necháme 15 minut odpočinout.
  2. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme vajíčka, která pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.
  3. Pečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění při teplotě 175 °C asi 10 minut.
  4. Krémová náplň: V troše mléka rozšleháme žloutek, kukuřičný škrob a BIO vanilkový cukr. Zbylé mléko přivedeme k varu a přilijeme připravenou směs. Vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.
  5. Máslo si vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychladlou hmotu až dosáhneme hladké krémové konzistence.
  6. Upečená matcha vajíčka slepujeme vanilkovým krémem. Slepená vajíčka můžeme ozdobit bílou čokoládou posypanou Chia semínky nebo sušenými plody kustovnice čínské.